Інформація - звіт про рівень харчування учнів Новогродівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10

         На виконання наказу відділу освіти  м.Новогродівка  «Про перевірку охоплення  гарячим харчуванням учнів загальноосвітніх навчальних закладів м.Новогродівка» в школі розглянуто питання щодо охоплення гарячим харчуванням учнів на черговій нараді при директорі. Було заслухано звіт заступника директора школи з НВР Федосєєвої Н.П., як відповідальної особи за харчування дітей в школі. Медичною сестрою Костюченко М.С. щоденно контролюється дотримання вимог санітарного законодавства щодо постачання, зберігання, дотримання термінів реалізації продуктів;  походження продуктів харчування разом із супровідними документами, які свідчать про  їх находження, якість. Щомісячно здійснюється контроль дотримання перспективного десятиденного меню, переліку буфетної продукції, заповнення обов’язкової шкільної документації стосовно організації харчування учнів.

         Результати щомісячної перевірки роботи шкільної їдальні: 21.09.2016р.

Шкільною медичною сестрою Костюченко М.С. і заступником директора з НВР Федосєєвою Н.П., яка є відповідальною за харчування в школі, в результаті перевірки встановлено:

1.     Забезпечено комплектування штату працівників харчоблоку, підтверджено проходження медичного допуску.

2.     Не допущено використання недозволених продуктів, що містить синтетичні барвники, ароматизатори, консерванти, кремові вироби, натуральну каву, чіпси, жирну свинину, річкову рибу, гриби, майонез, вершково-рослинні масла.

3.     Санітарний стан обідньої зміни задовільний.

4.     Здійснено бракераж сирої та готової продукції.

5.     Підтверджено дотримання вимог санітарного законодавства щодо постачання, зберігання, дотримання термінів реалізації продуктів; находження продуктів харчування разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість (накладні, сертифікати відповідності тощо).

6.     Проведено вторинну термічну обробку продуктів харчування з метою недопущення отруєнь та спалахів гострих кишкових інфекцій серед учнів.

7.     Дотримується перспективне десятиденне меню ухваленого  головним санітарним лікарем  м.Селидове, є перелік буфетної продукції.

8.     Здійснюється контроль якості приготовлення гарячих страв.

9.     Дотриманого виконання норм харчування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591.

10.  Згідно чинного законодавства охоплено безкоштовним гарячим харчуванням учнів 1-4 класів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених сімей.

11.     Складено і затверджено графіки харчування по класам, реалізації буфетної продукції, чергування в їдальні.

12.     Забезпечено можливість учням мити руки (встановлено термобак, закуплено рідке мило).

13.  Проводиться просвітницько-роз’яснювальна робота серед учнів та їхніх  батьків стосовно здорового способу життя школярів. Відсоток дітей, які харчуються становить 52%.

Результати щомісячної перевірки роботи шкільної їдальні: 26.10.2016р.

1.     Щоденне меню складено з урахуванням сезонності та наявності сезонних продуктів, свіжих овочів, фруктів, ягід або консервованих фруктів, сухофруктів, квашених овочів.

2.     В їдальні розміщено стенд, на якому міститься інформація про графік роботи, чергування вчителів, меню на певний день, інструкції з техніки безпеки, правил поведінки, склад комісії для контролю організації харчування.

3.     На момент перевірки всі вчителі-предметники супроводжували учнів до їдальні, наглядами за ними, нагадували про необхідність миття рук перед вживанням їжі; на посту був черговий вчитель.

4.     Проаналізовано результати анкетування серед учнів щодо харчування в школі, розроблено комплексно-цільові заходи (додаток 5).

5.     Середній показник харчування учнів 5-11 класів становить 68%.

Голова батьківського комітету школи ___________ В.М.Мацюк

Шкільна медсестра                                       ___________М.С. Костюченко

Заступник директора з НВР               ___________ Н.П.Федосєєва.

Результати щомісячної перевірки роботи шкільної їдальні: 14.11.2016р.

1.     Норми харчування учнів початкової школи, середньої ланки та підлітків-старшокласників відповідають віковим показникам, які зазначені в постанові Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних і оздоровчих закладах».

2.     Рівень роз’яснювальної роботи класних керівників серед батьків щодо правил харчування школярів задоволений (на всіх батьківських зборах 1-11х класах заслухано і обговорено дане питання).

3.     Середній показник харчування – 67%.

Голова батьківського комітету школи ___________ В.М.Мацюк

Шкільна медсестра                                       ___________ М.С. Костюченко 

Практичний психолог                         ___________ Т.А.Педик

Заступник директора з НВР               ___________ Н.П.Федосєєва.

 

     Результати щомісячної перевірки роботи шкільної їдальні: 14.12.2016 р.

1.     Здійснювати моніторинг кількості учнів, які отримують гаряче  харчування в шкільній їдальні (додаток 6).

2.     Згідно чинного законодавства охоплено безкоштовним гарячим харчуванням учнів 1-4х класів, здійснено вітамінізацію.

3.     Середній показник харчування  учнів 5-11х класів – 66,5%.

Голова батьківського комітету школи ___________ В.М.Мацюк

Практичний психолог                         ___________ Т.А.Педик

Заступник директора з НВР               ___________ Н.П.Федосєєва.

 Комплексно-цільові заходи щодо харчування дітей, які навчаються у 8-11-х класах, передбачають пропаганду здорового способу життя, виховання культури прийому їжі. Постійно здійснюється контроль за виконанням функціональних обов’язків класоводами, класними керівниками, вихователем ГПД, чергуванням учителів в шкільній їдальні ( в супроводі відповідності до вкладеного графіка). Щомісячно відслідковується відповідність до норм виходу готової буфетної продукції і гарячих страв. Середній показник харчування по школі становить 67%. Соціальним педагогом контролюється харчування дітей пільгових категорій. 

 

Заступник директора з НВР                                             Федосєєва Н.П.